Tippek használt téligumi választáshoz

használt téligumi választás

Nemrégiben olvastam a kocsi.ro portálon azt az ökölszabályt, miszerint használt téligumi választásnál mindig mérjük le a profilmélységet és ellenőrizzük a gumiabroncs korát. Ne válasszunk 5 milliméternél kisebb profilmélységű és öt évnél idősebb téli gumiabroncsot. (Sőt én már a 4-5 éves téligumit sem feltétlen választanám)

Az abroncs gyártási dátumát megtaláljuk magán a gumin találjuk. (Pl. A 2508 azt jelenti, hogy egy 2008-as, a 25. héten gyártott gumiról van szó.) A profilmélység mérésnél jó ha tudjuk, hogy egy új téligumi körülbelül 7-9 milliméter a barázdák mélysége. 5 alá semmiképp se menjünk.

A márkák jelentősége használt gumiabroncsok esetén

Nagyon fontos, hogy csak a prémium márkákban gondolkodjunk ha használt gumi vásárlásra adjuk a fejünket. A gyártásnál felhasznált gumi (és egyéb anyagok) minősége, használt téligumiknál fokozottan jelentkezik. A “noname” abroncsok egész biztosan olcsóbbak lesznek, de ne dőljünk be ennek.

Ezek mellett természetesen vegyük jól szemügyre a gumiabroncs külső felületét. Nem látunk-e rajta puklit, szövetsérülést vagy repedezettséget. Keressünk javítási nyomokat is.